Kaisa Jalava
Agility- ja tokovalmentaja

Olen Kaisa Jalava, aktiivinen ja monipuolinen koiraharrastaja. Harrastan koirieni kanssa useita eri lajeja, tällä hetkellä lajivalikoimaan kuuluvat agilityn lisäksi toko ja metsäjälki. Agilityssa olen kilpaillut yli 15 vuotta, joista usean vuoden ajan arvokisatasolla kooikerhondje Ellan kanssa. Nykyisin harrastuskavereinani on kaksi bordercollieta.
Nautin uusien taitojen opettamisesta koirille, ja tämä heijastuu vahvasti myös agilityyn, jossa tykkään hioa pieniäkin yksityiskohtia. Pidän myös agilityn vauhdikkuudesta, ja mielestäni agility onkin parhaimmillaan silloin, kun koiran taidot ja vauhti yhdistyvät saumattomaan yhteistyöhön ohjaajan kanssa. Tavoitteenani on, että radalla koira hoitaa oman osuutensa itsenäisesti vapauttaen ohjaajan liikkumaan seuraavaan paikkaan ohjaamaan.
Valmentaessa pidän tärkeänä, että jokainen löytää juuri itselleen ja koiralleen sopivan tavan tehdä agilitya, ja koirakko pystyy radalla hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Ja vaikka harrastettaisiin tavoitteellisesti, treenaamisen pitäisi olla sekä koiran että ohjaajan mielestä kivaa!
Pyrin jatkuvasti kehittämään osaamistani ja seuraamaan lajin kehitystä. Olen opiskellut eläinten kouluttamista Suomen eläinkoulutuskeskuksessa ja valmistunut Tampereen yliopistosta v. 2022 käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntijaksi.